Logicenters köper tomt av Ica i Brunna

Logicenters har förvärvat en 52 000 kvm stor tomt i Brunna av Ica Fastigheter. Till hösten planerar man att bygga ett nytt, 30 000 kvm stort flerkundslager på tomten – om nödvändigt på spekulation.

2018 köpte Ica Fastigheter en 64 000 kvm stor tomt av NCC i Brunna. Nu har Logistic Contractor byggt ett 7 100 kvm stort varmfruktslager åt ICA på tomten, och resten av fastigheten, en tomt på 52 000 kvm, säljs nu till logistikfastighetsutvecklaren Logicenters.

– Vi köper marken för att säkra vår närvaro i Brunna, vi har ju en del kunder där redan, berättar Logicenters vd Matthias Kettelhoit.

Logicenters planerar för byggstart av en ca 30 000 kvm stor logistikanläggning på tomten under slutet av 2020, och tanken är att anpassa anläggningen för flera hyresgäster.

Visionbild för Logicenters planerade lagerbygge i Brunna, med skyltläge vid E18. Bild Logicenters

– Det blir en klassisk flerkundsanläggning som vi bygger på spekulation, säger Kettelhoit.

Efter förvärvet av Icas tomt har Logicenters närmare 150 000 kvm mark i Brunna, och efter att fastigheten är uppförd har man lokalytor på totalt drygt 100 000 i området. Logicenters befintliga Brunna-lager hyrs av bl a Zalando, Systembolaget, Bythjul.com och Autoglas.

Av Hilda Hultén