Kilenkrysset fortsätter shoppa logistikmark

Kilenkrysset fortsätter sin aggressiva shoppingrunda av framtida logistikmark i Stockholm/Mälardalen. På kort tid har bolaget köpt över 9 miljoner kvm mark i regionen, där det senaste förvärvet är 650 000 kvm i Strängnäs kommun.

Den 30 April tecknade Kilenkrysset ännu ett avtal om markförvär; denna gång gäller det 650 000 kvm råmark i Malmby i bolagets hemkommun Strängnäs. Marken ligger i anslutning till bolagets befintliga mark och i direkt anslutning till E20. Säljer gör två privatpersoner, Jonas och Ola Åkerman, genom ett avtal om fastighetsreglering. Tillträde skedde samtidigt som avtalet signerades. Merparten av marken är redan utpekad som planerat verksamhetsområde i kommunens fördjupade översiktsplan vilket även är syftet med förvärvet.

– Vi ser fram emot att få vara en del utav den kommande företagsutvecklingen inom Strängnäs kommun, kommenterar Jan Persson, vd Kilenkrysset.

Kilenkrysset har på kort tid förvärvat drygt 9 miljoner kvm mark i regionen, för att långsiktigt utveckla framtidens logistiklägen. Förutom marken i Strängnäs har bolaget förvärvat ca 8,5 miljoner kvm mark i  Håbo, Knivsta och Nykvarn. Läs mer om övriga markförvärv här: Kilenkrysset förvärvar logistikmark runt Stockholm