Logicenters spekbygger i Torsvik

Logicenters har nu tagit byggbeslut om ett spekulationsbygge på 32 400 kvm, på den sista stora, obebyggda logistiktomten i Torsvik, Jönköping. Utvecklingen ska påbörjas i mars och väntas stå klart i början av 2021.

På Möbelvägen 5 i anrika logistikläget Torsvik utanför Jönköping, granne med företag som Ikea, Aditro, Elgiganten och Kitron, ska NREPs logistifastighetbolag Logicenters nu utveckla en drygt 32 400 kvm stor logistikanläggning.

Fastigheten, Flahult 21:44, är på totalt 100 000 kvm och ägdes från början av Electrolux, en av de äldsta aktörerna på Torsvik, men såldes till NREP 2011. Sedan tidigare har Logicenters etablerat en 8 000 kvm stor produktionsanläggning för kontraktstillverkaren Kitron på tomten, som stod klar 2017, och planer på att bygga vidare har funnits länge. Den resterande tomtytan är på totalt 70 000 kvm, med en byggrätt på 35 000 kvm, och lagerbygget inleds nu på spekulation – alltså utan en kontrakterad hyresgäst vid byggstart. 

– Vi har ägt tomten i många år men haft mycket annan utveckling för oss. Nu kände vi att det var många potentiella kunder som kommer att få bråttom att flytta på sig snart, så att det var lika bra att sätta igång, berättar Logicenters vd Matthias Kettelhoit. 

Utvecklingen beräknas sätta igång under mars och planeras vara färdig i början av 2021. Fastigheten ska kunna anpassas till en eller flera hyresgäster. Den får enligt Logicenters också en tydlig miljöprofil och förbereds för solceller på taket. 

Illustration av det nya Torsvikslagret. Bild Logicenters

– Den här utvecklingen stärker vårt affärserbjudande i en av landets viktigaste logistiska knytpunkter, kommenterar Kettelhoit. 

Logicenters utvecklar, bygger om och äger logistikanläggningar i Sverige, Danmark, Norge och Finland, med totalt ca 1,3 miljoner kvadratmeter logistikytor i beståndet. Bolaget har också flera fastigheter i Jönköping sedan tidigare, med hyresgäster som Babyshop, Bring och Kitron.