Malin Schäfer lämnar Knapp för Nowaste

Malin Schäfer lämnar över vd-stolen till Mikael Holmqvist efter fyra år på posten, för att bli vice vd på TPL-aktören Nowaste Logistics. Det har varit de mest utmanande, galna, roliga, stressiga, tuffaste och fantastiska åren i hela min karriär” skriver Malin Schäfer i ett inlägg på LinkedIn.

Efter totalt 14 år inom bolaget och denna omgång 4 år, lämmar Malin Schäfer över vd-posten till Knapp Sveriges operativa chef Mikael Holmqvist, som jobbat i bolaget i tre år, och som har tidigare erfarenhet från Bland annat Consafe Logistics och Kloosterboer.

Mikael Holmqvist blir ny vd i Knapp.

“Jag kommer alltid vara stolt över hela mitt team och vad vi åstadkommit de senaste fyra åren. Det känns som att lämna en del av min egen familj, men jag vet att verksamheten är i goda händer och jag har förberett för detta ganska länge” skriver Malin Schäfer på LinkedIn.

Drömvärvning för Nowaste

Nästa steg för Malin Schäfer blir en roll som vice vd för snabbväxande TPL-företaget Nowaste Logistics i Helsingborg, en tjänst som hon tillträder i höst.

– Malin är en drömvärvning för oss. Med all den kunskap och erfarenhet hon har inom IT, automation och projektledning så ser jag henne som en viktig pusselbit i arbetet med att bygga Sveriges ledande logistikföretag, säger Nowastes vd Johan Kallin.

Knapp har med Malin Schäfer i spetsen bland annat varit med och automatiserat Nowaste logistics nya TPL-lager för omnikanal-logistik på Tostarp som blev klart 2019, och var en av finalisterna till Årets Logistiketablering förra året.

Så här kommenterar Malin Schfäer sin nya roll:

“Det skall bli oerhört roligt att få komma till Nowaste och fortsätta resan tillsammans med fantastiska medarbetare, kunder och leverantörer. Ett företag med starka grundvärderingar, en tydlig gemenskap och teamkänsla och där man låter både medarbetare och kunder få stå i centrum. Ett 3PL företag med bl.a erfarenhet av FMCG i kombination med automation och IT är en väldigt bra bas att stå på för att kunna hantera framtidens krav från marknaden. Jag tror dessutom att den kompetens och erfarenhet jag adderar till företaget kommer att vara till stor nytta i arbetet med att driva utvecklingen framåt både externt och internt för Nowaste.