Mässor vill “ses säkert”

Sedan i våras har Stockholmsmässan, Svenska Mässan Gothia Towers, Easyfairs och Elmia AB samarbetat för att gemensamt uppmärksamma regeringen och Folkhälsomyndigheten på hur man kan öppna upp sina mötesplatser på ett säkert vis.

Idag presenteras siten www.visessakert.se som beskriver bolagens gemensamma säkerhetsgrund som nu finns etablerad i organisationerna för att kunna öppna upp på nytt.

Stockholmsmässan, Svenska Mässan Gothia Towers, Easyfairs och Elmia AB driver Sveriges största mässanläggningar, samtliga med verksamheter i egen regi där frågorna säkerhet och hälsa alltid varit högsta prioritet. Genom initiativet Vi ses säkert vill man visa på den kapacitet man som etablerade anläggningar har för att kunna öppna upp för säkra möten och mässor.

I ett gemensamt uttalande säger de fyra vd:arna:

Vi ses säkert handlar om att förmedla kunskap. Vi vet att vi kan öppna upp för säkra mötesplatser och att det finns nya sätt att bedriva mässverksamhet på, under kontrollerade former och i mindre skala. Därför presenterar vi nu en gemensam säkerhetsgrund.”

Mässverksamheten har haft näringsförbud sedan i mars vilket fått enorma konsekvenser, inte bara för mässorna, utan även för de verksamheter och företag som är beroende av att mötesplatserna är igång, det menar mässföretagen.

“Genom Vi ses säkert så vill vi visa på lösningar och därigenom öka tempot så att vi kan få ett tidsperspektiv från regeringen om när vi kan få komma igång igen.”