Jörgen Eriksson blir ny vd för Catena

Catenas styrelse har utsett Jörgen Eriksson till ny vd. Jörgen tillträder den 1 november och efterträder Benny Thögersen som den 21 september meddelade att han lämnar Catena.

Jörgen Eriksson har varit anställd i Catena sedan 2016, hans nuvarande roll är vice vd samt affärs- och fastighetschef och han är en del av bolagets ledningsgrupp.

– Att få förtroendet att tillträda som vd på Catena gör mig både stolt och glad. Catena har en inriktning mot logistikfastigheter som ligger helt rätt i tiden och jag ser fram emot att, tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor, leverera effektiva och hållbara logistikanläggningar som matchar behoven när konsumtionsmönster och samhälle förändras, kommenterar Jörgen Eriksson.

Jörgen Eriksson. Foto Catena.

Tidigare har han varit Catenas regionchef i Malmö, bland annat med ansvar för att driva utvecklingen av Logistikposition Sunnanå.

– Jörgen Eriksson besitter både den affärsmässighet och det ledarskap som krävs för uppdraget som vd på Catena. Han har under de gångna åren stått i förgrunden i ett flertal av de uthyrningar och affärer som företaget genomfört, kommenterar Catenas styrelseordförande Gustaf Hermelin som fortsätter:

– Jörgen har vidare visat prov på utomordentligt ledarskap i sin roll som affärs- och fastighetschef på Catena, en förmåga som bland annat har sin grund i hans tidigare erfarenhet som lagkapten och volleybollspelare på elit- och landslagsnivå. Jag är övertygad om att Jörgen är rätt person att fortsätta driva Catenas tillväxtresa i riktning mot visionen att länka Skandinaviens godsflöden.

Catenas ledningsgrupp består härefter av Jörgen Eriksson, vd, Sofie Bennsten, vVD/CFO och finanschef Peter Andersson.