Mathem först ut med kombinerade leveranser av mat och apoteksvaror

Den nätbaserade matbutiken Mathem och apotekskedjan Kronans Apotek slår sina påsar ihop. Genom det nya samarbetet blir det möjligt att beställa receptbelagda läkemedel och andra apoteksvaror från Kronans Apotek via Mathem.

Sveriges tredje största apotekskedja Kronans Apotek och e-handlaren Mathem har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal. Avtalet innebär att Kronan kan nå ut till fler kunder via Mathems digitala plattform, som samtidigt får ett breddat erbjudande. Lansering sker i början av 2021.

– Allt fler människor handlar mat och apoteksvaror på nätet och den utvecklingen har accelererat under Coronapandemin. Därför är det helt rätt tajming med det här samarbetet, kommenterar Anders Torell, vd för Kronans Apotek.

– Samarbetet med Kronans Apotek är ett viktigt steg i Mathems spännande resa mot ett allt bredare utbud med allt fler varukategorier. Att kunna leverera apoteksvaror, och däribland även receptbelagda läkemedel, är en fantastisk utveckling för våra kunder, kommenterar Johan Lagercrantz, vd för Mathem.

– Mathems roll som en samhällsviktig tjänst, vilken särskilt tydliggjorts under det senaste året, befästs nu ytterligare med hjälp av Kronans Apotek, säger

Samarbetet innebär att Mathems kunder får tillgång till produkter, tjänster och rådgivning från Kronans Apotek i samband med att de gör sina matinköp. Därigenom blir det möjligt att beställa receptfria läkemedel som bland annat Alvedon och Ipren samt egenvårdsprodukter. Det kommer även gå att få sina receptbelagda läkemedel i varukorgen och få dem levererade hem till dörren.