Mathem har flyttat in i Göteborgslager

I somras meddelade Mathem flytten till ett nytt, större lager i Mölndal. Lagret är nu öppnat och de första leveranserna har gått ut. Med en utökad kapacitet och möjlighet till tillväxt på 300 procent kan både Mathem och Fruktbudet nu ännu bättre möta den ökade efterfrågan i Göteborg med omnejd.

Den 10 november gick den första leveransen ut från Mathems nyöppnade lager i Mölndal, och nu är hela produktions- och distributionsverksamheten helt flyttad till de nya lokalerna. Flytten har varit nödvändig, då e-handlaren ökat sin försäljning i Göteborgsområdet med hela 57 procent sedan början av året.

– Det har varit nödvändigt för oss att byta lokal, både för att ta höjd för det stora inflödet av nya kunder som vi ser just nu, men även för att förbättra servicen ytterligare för våra befintliga kunder i området, kommenterar Johan Lagercrantz, vd på Mathem.

Även Fruktbudet, som sedan 2018 ägs av Mathem, har flyttat in i lokalerna, vilket kommer leda till flera fördelar, inte minst för företagskunder. Med en dubbelt så stor yta som innan blir lagret, där Mathem och Fruktbudet huserar i Forsåker, hela 10 000 kvm stort.

– För Fruktbudet innebär sammanslagningen med Mathem att vi kan bredda vårt utbud ytterligare till de företagskunder vi har i Göteborgsområdet. Vi ser att efterfrågan av våra tjänster hos företag ökat de senaste året, och med det nya lagret står vi bättre rustade både för våra befintliga kunder, och de nya som tillkommer i samband med att fler på sikt börjar återvända till sina arbetsplatser, kommenterar Lars Lindberg, vd på Fruktbudet och CRO B2B på Mathem.