Mathem och Fruktbudet flyttar in i nytt lager i Mölndal

Mathems efterfrågan i Göteborg har ökat markant under de senaste månaderna och tillväxten går snabbare än beräknat. Därför har bolaget nu skrivit ett treårsavtal med Ikano Bostad om ett nytt, större lager i Mölndal.

Det nya lagret kommer även att inhysa Fruktbudet, som likt Mathem har vuxit ur sina nuvarande lokaler.

– Vi har under lång tid planerat en expansion i Göteborg med omnejd, där vi har diskuterat olika alternativ för hur vi ska gå tillväga. De senaste månadernas explosionsartade ökning för Mathem har gjort att vi har behövt agera snabbare än planerat. Vi är därför mycket glada över att nu ha skrivit avtal med Ikano Bostad om det nya, större lagret som kommer att vara en viktig nyckel för vår satsning på Göteborgsområdet, kommenterar Johan Lagercrantz, vd på Mathem.

– Även Fruktbudet, som MatHem äger, har under det senaste året haft en mycket stor tillväxt, med ett stort antal nya företagskunder i Göteborg med omnejd. Vi ser mycket fram emot att tillsammans flytta in i samma lokaler och det kommer att leda till många bra synergier mellan våra bolag. Totalt räknar vi med att vårt nya gemensamma lager kommer att ge oss möjlighet att tillsammans växa med mer än 300 procent jämfört med nu, fortsätter Johan Lagercrantz.

Det nya lagret är totalt 10 000 kvm stort, vilket är mer än dubbelt så stort som den yta som Mathem och Fruktbudet disponerar idag, och ligger i Forsåker i Mölndal, inte långt ifrån Mathems och Fruktbudets befintliga lager. Flytten beräknas genomföras i slutet av 2020, men innan dess kommer lagret att totalrenoveras. Dessutom byggs en helt ny kyl- och frysavdelning.

– Vi är mycket glada över att få Mathem som hyresgäst och det känns bra att lokalerna används under perioden som vi arbetar med utvecklingen av området. När allt står klart kommer Södra Forsåker vara en ny attraktiv och hållbar stadsdel med närhet till bra kommunikationer, kommenterar Katarina Widén Allansson, regionchef Väst på Ikano Bostad.