Messe München planerar första tyska logistikmässan i maj 2021

Messe München planerar att genomföra vad som kan bli Tysklands första logistikmässa sedan pandemin bröt ut, från och med 4–7 maj 2021 i München. “Efterfrågan bland utställare är hög” skriver Messe München i ett pressmeddelande.

I Tyskland spelar mässor en mycket stor roll för näringslivet, och varje år organiseras en rad riktigt stora mässor med olika inriktningar. Coronapandemin har ställt till problem för mässkulturen, och många mässor har ställts in. Men Messe München satsar nu stenhårt på att kunna genomföra mässan “Transport Logistik” i München i maj.

Intensiva förberedelser med myndigheter, utställare och tjänsteleverantörer för att säkerställa att mässan hålls i enlighet med alla regler pågår, och mässans branschråd tror att den kan bli det första stora industrimötet i Tyskland sedan utbrottet av den globala coronapandemin.

“I år har logistiken återigen betonat dess betydelse för att försörja ekonomin och befolkningen. Lokal närvaro och personlig kontakt är dock fortfarande viktigt. Genom åren har Transport Logistik utvecklats till en viktig institution för att skapa affärsrelationer mellan internationella företag, kommenterar Axel Plaß, ordförande för den tyska speditionen och logistikföreningen (DSLV) och ledamot av Messe Münchens branschråd.

Till exempel har 80 procent av utställarna redan registrerat sig för Transport Logistik 2021.

– Vi övervakar noggrant den aktuella utvecklingen avseende COVID-19. Hälsan för våra besökare, utställare och anställda är vår högsta prioritet på Messe München. Sedan corona bröt ut har vi därför ökat de nödvändiga säkerhetsåtgärderna och uppdaterar dem ständigt i linje med den nuvarande situationen. Genom detta förväntar vi oss att den globala logistikindustrin med deltagare från industri, handel och tjänster kommer att delta i Transport Logistik i München i maj 2021, kommenterar Stefan Rummel, vd för Messe München GmbH .