Mikael Andersson lämnar som vd för Märsta Förenade

Mikael Andersson lämnar Märsta Förenade och Mats Trysefjord går in som ny vd.

Mats Trysefjord har varit vice vd under en längre period och går nu in som vd till dess att rekryteringen av ny vd är klar. Mats har arbetat i Märsta Förenade i över 20 år och känner både kunder & medarbetare väl.

Mikael Andersson började som vd på Märsta Förenade 2012 och under dessa år har bolaget vuxit från 350 miljoner till en miljard i omsättning.

Företaget har ökat antalet kunduppdrag från ca 25.000 uppdrag per år till idag drygt 75.000st. Antalet enheter har ökat från drygt 220 enheter till idag närmare 600st.

– Den stora tillväxten har gjort att Märsta Förenade är ett helt annat bolag idag än för 8 år sedan. Vi har blivit ett av Sveriges största åkerier och är idag en koncern. Detta kräver nu fokus på digitalisering, interna processer, hållbarhet och en tydlig struktur, och att också förvalta och bygga trygghet kring bolagets kunder och omsättning. Ett gediget arbete som måste säkerställas innan nästa resa in i framtiden kan påbörjas, kommenterar Mikael Andersson.

– När jag nu lämnar Märsta Förenade så vill jag in i ett nytt utmanande vd-uppdrag, utöver det kommer jag att fortsätta att arbeta i styrelser där jag kan bidra.

– Mikael har alltid varit en engagerad ledare med genuint intresse för alla delar av vår verksamhet. Han har inte heller varit rädd för att med stor energi driva olika frågor. Det kommer bli en stor utmaning att hitta ny VD för Märsta Förenade, och detta arbete har redan påbörjats. Vi önskar självklart Mikael lycka till med hans kommande uppdrag och utmaningar.
Mats Trysefjord känner vårt bolag väl och kommer att fungera utmärkt i rollen som VD i detta skede, kommneterar Märsta Förenades styrelseordförande Jan Olson.