Hunky Dory väljer Almroths och Norrköping

Odd Molly nylanserar märket Hunkydory i augusti 2020 – och Norrköpings-TPL-aren Almroths får ansvar även för dessa flöden.

– Vi kommer ge allt för att säkerställa den bästa logistiken och är glada att få vara en så stor del i att ge slutkund en positiv upplevelse i samband med inköp. Välkomna till oss på Almroths, säger Emil Swenson, Logistikchef ehandel hos Almroths, i ett pressmeddelande.

Hunkydory startade 1996 som ett svenskt varumärkesföretag men gick i konkurs 2017. Odd Molly ska göra Hunkydory på licens och har option på att förvärva varumärket.

Elin Carlander, Malin Norborg och Jenny Kiisk från Hunkydory tillsammans med Emil Swenson från Almroths

Bolaget utvecklar kläder utifrån mottot ”all is peaceful and relaxed”, ett uttryck som blev känt genom David Bowie och som alltsedan starten präglat varumärkets stil. Hunky Dory är sedan en del av Odd Molly – som redan är kund hos Almroths.

– Vi ser fram emot en ny lanseringen av Hunkydory, samarbetet med Almroths kommer hjälpa oss att optimera vårt varuflöde samt ge oss förutsättningar att leverera en god upplevelse till våra kunder. Vi ser att lanseringen kommer ge oss tydliga synergier i koncernen, vilket är viktigt för fortsatt lönsam expansion, kommenterar Elin Carlander, Head of Logistics Hunkydory Stockholm och Odd Molly International AB.

Almroths till nya Klinga

TPL-aren Almroths – med en växande TPL-verksamhet – kommer att konsolidera sina lagerytor till det nya logistikområdet i Klinga, vid Norrköpings södra infart, som fastighetsutvecklaren Slättö, tillsammans med ägarna till Campadre och Fredrik Palm, tidigare chef på Alecta, utvecklar.

Almroths blir första hyresgäst, med ett TPL-lager på 30 000 kvm med entresolvåningar med plocktorn (pick towers) för att effektivisera e-handelsplocket. Men fler hyresgäster är välkomna. Den växande e-handeln kommer vara viktig för de hyresgäster som väljer Klinga, tror Fredrik Palm.

– Nästan alla vi pratar med är inom det segmentet. Det här är en så pass central plats i Norrköping och nära till järnväg och hamn, det passar TPL och rena logsitikbolag, säger Fredrik Palm.