Newsec satsar i Europa – med ny CEO

Newsec intensifierar sin europeiska tillväxtstrategi i syfte att etablera koncernen som en ledande fastighetsrådgivare och förvaltare i Europa de kommande åren. För att leda koncernen har Patrik Attemark rekryterats som ny CEO.

Efter att det senaste decenniet etablerat sig i Norden och Baltikum, är det “ett naturligt steg” för Newsec att följa sin befintlig kundbas ut i Europa och erbjuda moderna och attraktiva tjänster till en bredare kundbas, det skriver Newsec i ett pressmeddelande.

Ett led i den europeiska tillväxtstrategin är att samla dagens verksamhet i sju länder inom de fyra affärsområdena Property Asset Management, Investment Management, Advisory och Infrastructure under en gemensam organisation och varumärke. Ett annat led är rekryteringen av en ny CEO för att leda koncernen, en uppgift som landat på Patrik Attemark.

Björn Lindeborg, Head of Newsec Property Asset Management, Patrik Attemark, CEO, Newsec & Max Barclay, Head of Newsec Advisory. Foto Newsec.

– Newsec har sedan länge etablerat en marknadsledande position i Norden, inte minst inom digitaliseringsområdet, kommenterar kommenterar Patrik Attemark, tillträdande vd, Newsec.

– Verksamheten bygger på en stark och vinnande företagskultur, medarbetare med hög kompetens samt genuin branschkunskap. Bolaget har en bevisad förmåga att leverera lönsam tillväxt såväl via organisk som förvärvad expansion och jag ser verkligen fram emot att leda bolaget i nästa fas som innebär att ett intensifierat samarbete inom Newsecs alla länder.

Patrik Attemark kommer närmast från Semantix, idag en del av Transperfect, världens största leverantör av språk- och tekniklösningar för global affärsverksamhet, där han under sin tid som CEO genomförde en strategisk och framgångsrik transformation av verksamheten under Segulahs ägande. Faktorer som bidrog till att bolaget förvärvades av Transperfect i juli 2021.

– Patrik Attemark är en modern ledare med betydande meriter av att framgångsrikt utveckla bolag inom tjänstesektorn genom att bygga starka team, verksamheter och varumärken. Hans erfarenhet av att förvärva samt integrera företag i en struktur och i en kultur i kombination med ett resultatdrivet ledarskap är egenskaper som kommer väl till pass när vi nu intensifierar vår europeiska tillväxtstrategi med ambitionen att över tid etablera Newsec som en ledande fastighetsrådgivare och -förvaltare i Europa, kommenterar Urban Edenström, ordförande, Newsec.