Nowaste sköter logistiken för ny husdjursaktör

Den nya e-handlaren för husdjurstillbehör, Mypetfriend.se, har valt Nowaste Logistics som logistikpartner. Efter en lång period av organisationsbyggande öppnade e-handeln dörrarna den 1 juni.

Bolaget heter Djursaker Sverige AB och grundades av Magnus Nordstrand och Mats Nordin. De har hittills arbetat med att bygga en organisation med spetskompetens för e-handel inom segmentet foder och tillbehör för sällskapsdjur. Den sista pusselbiten innan lansering var logistiken.

– Vi är båda två djurägare och vi tycker att det finns behov av en aktör som kommer från konsumentens och djurets perspektiv. Att kunna tillhandahålla ett brett sortiment med hög kvalité och även ge god service hela vägen ut till kund är viktigast för oss, kommenterar Magnus Nordstrand, ordförande för Mypetfriend.

De två initiativtagarna är inga nybörjare inom handel och logistik. Magnus Nordstrand kommer närmast från Ahlsell och har även ett förflutet på Ica, medan Mats Nordin har lång erfarenhet inom logistikbranschen från bland annat Agility och DB Schenker.

– Vi blev tipsade om Nowaste och det kändes helt rätt. Just e-handel ställer stora krav på logistiken och vi var tvungna att få med oss en partner som vi kan växa tillsammans med. Nu när vi även blivit klara med logistiklösningen så öppnade vi upp hemsidan den första juni, kommenterar Mats Nordin, delägare och ledamot i Mypetfriend.

– Det är en väldigt spännande resa som vi har framför oss. Marknaden för foder och tillbehör till sällskapsdjur är i stark tillväxt och organisationen bakom Mypetfriend är mycket kompetent så vi tror på, och ser fram emot, en minst sagt spännande tid framöver tillsammans, kommenterar Jesper Brandin, försäljningschef på Nowaste Logistics.