Ny intermodal förbindelse mellan Norrköping och Europa

Tyska Kombiverkehr startar upp en ny intermodal sträcka för tåg som kommer att trafikera Norrköpings hamn till och från Europa via Malmö.

Magnus Grimhed, marknad- och försäljningschef på Norrköpings Hamn.

– Vi är oerhört glada och stolta över att få bli en del i Kombiverkehrs intermodala nätverk. Detta kommer att ge våra kunder nya möjligheter till mer hållbara transporter där en längre del av transporten förläggs till järnväg och sjö i stället för vägtransporter, kommenterar Magnus Grimhed, marknad- och försäljningschef på Norrköpings Hamn.

Tyska Kombiverkehr är sedan tidigare en etablerad aktör i Sverige och har idag över 110 terminaler i sitt europeiska nätverk. Den nya linjen öppnar upp för fler järnvägstransporter från Norrköping såväl inom Sverige som till destinationer som Duisburg, Ludwigshafen och Barcelona.

– Vi är glada över att ha knutit ett starkt partnerskap med Norrköpings Hamn för att bredda vårt nätverk. Detta innebär en spännande ny möjlighet för våra kunder att nå ännu fler viktiga destinationer inom Sverige, kommenterar Björn Saschenbrecker, ansvarig för affärsutveckling på Kombiverkehr.