Nya tågpendlar mellan Rostock och södra Europa

Två nya tågpendlar förbinder från och med september Rostock med Italien och Frankrike – över de tyska städerna Duisburg och Kaldenkirchen. Schemat har lagts så att de ansluter till Gotlandsbolagets ropax-färja Hansa Destinations, mellan Nynäshamn och Rostock, med stopp i Visby.

Från september utökas tågpendlarna som förbinder Rostock med Kaldenkirchen och Duisburg i nordvästra Tyskland med nio veckovisa avgångar, vilket skapar en snabb och hållbar intermodal förbindelse mellan södra, västra och norra Europa. Sex avgångar i veckan förbinder nu Rostock med Kaldenkirchen, och därifrån med Perpignan i Frankrike och Domodossola i Italien, och nu tillkommer tre tågpendlar mellan Duisburg och Rostock.

– Båda tågförbindelserna är skräddarsydda för att passa Hansa Destinations schema för att ansluta mellersta och norra Sverige med Rostock. Tågen är uppbyggda med en kombination av dubbla “pocket wagons” och containervagnar för att göra det möjligt för fler speditörer och andra kunder att byta från belastade vägar till mer miljövänliga och snabba alternativ, kommenterar Håkan Johansson, vd för Gotlandsbolaget som driver Hansa Destinations.

Fördelar med dessa nya rutter är att de undviker flaskhalsar i järnvägsnätet i Danmark och södra Sverige – genom att helt enkelt påbörja – eller avsluta – järnvägsresan i Rostock.

Gotlandsbolaget utökar även sin service med godstransporter Rostock-Visby.