Odd Molly köper nya logistikfastigheter

Odd Molly, med storägarna Ilja Batljan och Rutger Arnhult i spetsen, fortsätter sin satsning på logistikfastigheter. Nu köper man fyra fastigheter på totalt närmare 30 000 kvm i Småland från Millennium Fastigheter, för 128 miljoner kronor.

Millennium ägs av Jan-Åke Glommen, Fredrik Lindberg, Philip Löfgren och Duncan Hoare, och största ägarna i Odd Molly är ex-politikern Ilija Batljan och fastighetsmogulen Rutger Arnhult, som bland annat är delägare i Castellum, Sagax, Corem Property Group och Klövern.

Modekedjan Odd Molly inledde sin fastighetskarriär i november 2019, genom köpet av en logistikfastighet i Kristianstad, där GDL och Norrlandspall är hyresgäster. Tomten i Kristianstad är totalt drygt 100 000 kvm stor, med möjligheter att expandera vidare och i juli aviserade man en utbyggnad för GDLs räkning på 2 500 kvm, som ska vara klar 2021. De nya fastigheterna ligger i Jönköping, Vaggeryd och Ljungby med fem hyresgäster och en genomsnittlig kontraktslängd på fem år.

– Fastighetstransaktionen är ytterligare ett steg i den strategiska omställningen och Odd Molly avser utvärdera ytterligare framtida affärsmöjligheter och vara en utmanare på logistikmarknaden, kommenterar Odd Mollys styrelseordförande Patrik Tillman.

Efter köpet äger Odd Molly knappt 49 000 kvadratmeter logistikyta, och Millenniums tidigare ägare blir också delägare i Odd Molly genom affären.

– Breddningen mot fastigheter med inriktning på logistik och lager ger stabila kassaflöden och är värdeskapande för aktieägarna. I samband med dagens transaktion är vi glada att få in ytterligare ägare med lång erfarenhet av fastighetsmarknaden som tillsammans med nuvarande huvudägare och styrelse ytterligare kan utveckla fastighetsverksamheten, fortsätter Patrik Tillman.

Största ägare i Odd Molly är Ilija Batljan (45,5%), Rutger Arnhult (12,2%), Patrik Tillman (7,2%), Krister Andersson (6,2%) samt Elin och Jakob Ryer (6,1%). De tio största ägarna kontrollerar 84,8 procent.

De fyra fastigheterna som ingår i transaktionen:

  • Fastigheten Flahult 77:7 ligger i Torsvik i södra Jönköping med en uthyrbar yta på 5.940 kvm, Fastigheten är fullt uthyrd till en hyresgäst med en återstående kontraktstid på sju år. Tillbyggnation om 2.000 kvm.
  • Gänget 11 ligger i Ljungby och omfattar en uthyrningsbar yta om 10.475 kvm uthyrt till en hyresgäst med en återstående kontraktstid på drygt fem år.
  • Källemo 1 ligger i Vaggeryds kommun, söder om Jönköping. 7.550 kvm i uthyrbar yta.
  • Yggen 1, även den i småländska Vaggeryd. Uthyrningsbar yta uppgår till 5.920 kvm.

Av Hilda Hultén