Pierre Nilsson platschef för Dachser i Malmö

Pierre Nilsson har utsetts till platschef för Dachser Sveriges filial i Malmö, ett ansvar han har haft sedan mitten av mars. Nu siktar han på att öka godsvolymerna.

Pierre Nilsson tog över som ansvaret som platschef redan den 15 mars och tillträder nu formellt tjänsten på filialen i Malmö. Med 20 år i branschen har han hunnit fylla flera olika roller på bland annat DSV, Bring och senast på Malmö Transport & Spedition AB.

– Jag är mycket glad att välkomna Pierre Nilsson som Branch Manager i Malmö och till vår svenska ledningsgrupp. Med sin omfattande professionella erfarenhet inom nästan alla logistikområden, från att arbeta som terminalmedarbetare till att skapa goda kundrelationer som key account manager och att få organisationen att växa som platschef, kommer han att vara en värdefull spelare i södra Sverige, kommenterar René Sidor, vd för Dachser Nordic.

Tidigare platschefen för europeisk logistik i Malmö, Carl-Johan Westas, har hittills haft dubbla ledarroller. Parallellt med ansvaret för Malmö har han också haft sitt eget jobb som platschef i Göteborg. Ansvaret för Malmökontoret övergår nu till Pierre Nilsson som ser potential att öka godsvolymerna.

– Jag ser fram emot utmaningen och att kunna bidra till att utveckla platskontoret i Malmö. Det finns en jättepotential att öka både volym och ekonomisk utveckling genom att fortsätta bygga vidare på vårt team och trivseln. Men min största uppgift just nu är att lyssna och lära känna organisationen och framför allt platskontoret i Malmö, kommenterar Pierre Nilsson.