Polarbröd prisas för hållbara försörjningskedjor

På gårdagens galamiddag i Vetenskapens Hus, Luleå, tilldelades Polarbröd att av tre priser vid Creaternity Award. Polarbröd prisades för sin förmåga att skapa hållbara försörjningskedjor vilket stärker både den regionala som nationella självförsörjningskapaciteten.

Creaternity Award delas ut till aktörer som bidrar till en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar framtid. Bakom priset står Luleå Tekniska Universitet, Hitachi Energy, Asea Brown Boveri (ABB) och IMI Supply Chain Solutions.

Karin Bodin, vd för Polarbrödskoncernen tog emot priset under gårdagens galamiddag i Vetenskapens Hus i Luleå.

Karin Bodin tillsammans med prisutdelaren IMI:s vd Niklas Rönnbäck. Foto Staffan Westerlund.

– Vi är mycket stolta över att vi gått före med järnvägsfrakter, både för inkommande och utgående transporter, även om det inte alltid varit lätt. Nu tittar vi på en eldriven pendel mellan bageri och kombiterminal. Vårt mål är helt förnybara transporter. När någon uppmärksammar vårt arbete får vi energi att jobba vidare, kommenterar Karin Bodin, vd för Polarbrödskoncernen.

Juryns motivering:

“Polarbröd tilldelas priset för sina framgångar med att skapa hållbara försörjningskedjor. Polarbröd bidrar till att öka graden av självförsörjningskapacitet, såväl regionalt som nationellt, vilket bidrar till att stärka samhället. Företaget har uppvisat en förmåga att agera snabbt och klokt i en krissituation. Polarbröd är en förebild för resilient och hållbar produktion och distribution av livsmedel. Det är ett av Sveriges mest välkända varumärken och är älskat av miljontals människor.”