Postnord ser över expansion i Timrå

Postnord undersöker möjligheten att etablera en pakethanteringsverksamhet i Timrå. Kommunen ska nu skriva markanvisningsavtal för 71 500 kvm på Vivsta industriområde.

Postnord undersöker möjligheten att expandera paketverksamheten i Timrå för att möta den starka utvecklingen på marknaden. I tisdags beslutade kommunstyrelsen enhälligt att godkänna ett markanvisningsavtal med Postnord som omfattar en yta på ca 71 500 kvm på fastigheten Fröland 4:2 på Vivsta industriområde.

– Vi ser en stor utveckling på marknaden för paket och vi behöver se oss om efter expansionsmöjligheter. Timrå-Sundsvallsregionen är väldigt attraktivt inom det området, kommenterar Anders Segebo, chef Anläggningar och endpoints på Postnord.

Markanvisningsavtalet gäller i ett år. Enligt avtalet ska Timrå kommun under det kommande året göra trafikutredningar.

– Det är fantastiskt roligt att Postnord sneglar mot oss när de vill expandera sin verksamhet. Att ytterligare en aktör har Timrå i åtanke när de vill växa är ett starkt bevis på att Timrå är en attraktiv kommun med framtiden för sig, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Stefan Dalin (S).