Best Transport utser Dotun Ogunkanmi till Group CIO

Last mile-aktören Best Transport tar in Dotun Ogunkanmi som ny Group Chief Information Officer (CIO). Han får ansvar för verksamhetens växande IT-hubb, en central enhet för innovation och utveckling. Han tar också plats i företagets koncernledning.

Dotun Ogunkanmi har en omfattande bakgrund inom IT-ledarskap och en passion för digital transformation. Han har tidigare haft nyckelroller inom flera framstående företag där han framgångsrikt har drivit teknologiska initiativ som lett till betydande affärsförbättringar. Närmast kommer han från rollen som CIO på Premo, där han också innehaft tekniskt rådgivande roller mot systerbolagen Early Bird och Bonway.

– Vi är mycket entusiastiska över att välkomna Dotun till vårt team. Hans expertis inom IT och digital innovation kommer att vara avgörande när vi fortsätter att utveckla och förbättra våra innovativa lösningar för att möta och överträffa våra kunders förväntningar. Vi har ambitiösa mål att vara branschledande när det gäller innovation och techutveckling, och med Dotun som Group CIO är vi övertygade om att vi kommer att nå dit, kommenterar Mats Steen, koncernchef på Best Transport.

Dotun Ogunkanmi, Group CIO på Best Transport. Foto Best Transport

I sin nya roll kommer Dotun att fokusera på att implementera avancerade teknologier och främja en kultur av innovation inom företaget. Han kommer att arbeta i företagets koncernledning för att säkerställa att IT-strategin går i linje med företagets övergripande affärsmål och tillväxtstrategi.

– Jag är väldigt glad över att få möjligheten att leda Best Transports teknologiska resa och att bidra till att stärka företagets innovationskraft. Det är en spännande tid för teknologin och transportbranschen, där utvecklingen inom dessa områden går hand i hand. Jag ser fram emot att, tillsammans med mitt team på Best Transports IT-hub, skapa leveransupplevelser i världsklass samt tydliga värden för våra kunder, kommenterar Dotun Ogunkanmi, ny Group CIO på Best Transport.