Postnord slår paketrekord

Natten till tisdagen slog Postnord paketrekord för ett enskilt dygn: över 921 000 paket och nästan 348 000 varubrev passerade genom Postnords terminaler. Totalt hanterades nästan 1,3 miljoner e-handlade försändelser det senaste dygnet, en ökning med 25 procent jämfört med förra årets rekorddygn.

Det är svenskarnas fortsätta förflyttning till e-handel till följd av coronapandemin samt en rekordhög Black Friday-försäljning som ligger bakom de stora volymerna.  2019 låg rekordet på över 1 miljon paket på under samma dygn. 

– Vi förutspådde att detta skulle bli ett nytt rekordår, vi hade såklart en prognos, men att hantera nära 1,3 miljoner paket under ett och samma dygn är stort, jag är stolt. Det här är den roligaste perioden på året, men också den mest intensiva och alla våra medarbetare sliter nu för fullt för att vi ska få ut alla paket i tid. Hittills rullar allt på enligt plan, säger Mathias Krümmel, chef för Produktion på Postnord.

Den senaste E-barometern för Q3 visade att 33 procent planerade att handla på Black Friday. Men i och med tuffa påbud att undvika trängsel har många vänt sig till e-handeln – och den siffran väntas stiga.

– Många av helgens paket är nu ute hos ombuden eller på väg till dem och vi vill fortsätta påminna alla om att vara extra försiktiga när man hämtar ut sitt paket i år. Många ombud har begränsat med utrymme och det kommer att vara högt tryck ända fram till jul. Vi uppmanar därför alla till att förbereda sina upphämtningar genom att legitimera sig i PostNord-appen, hämta upp sitt paket på andra tider än rusningstid för att minska trängsel och väl på plats att hålla avstånd och undvika fysisk kontakt, säger Mathias Krümmel.

PostNord tipsar: Minska långa köer och hämta ut ditt paket tryggt i jul

  • Minska köbildning genom att undvika rusningstider (kl. 15-18) hos ombuden.
  • Visa omtanke, håll avstånd i kön och undvik fysisk kontakt genom att legitimera dig med bank-id i PostNords app.
  • Du kan låta en närstående hämta ut ditt paket. Legitimera dig i PostNord app och skicka streckkod till din närståendes mobil. 
  • Flera e-handlare erbjuder hemleverans, håll utkik efter detta leveransalternativ om du vill undvika ombud och butiker.