RMS inreder Matsmarts automatiserade lager i Örebro

RMS Lagerinredningar får uppdraget att inreda Matsmarts nya robotlager på 20 000 kvm som ska tas i drift under 2022. Bland annat ska tio meter höga pallställ installeras. Projektet påbörjas under hösten.

Matsmart planerar att flytta till det nya lagret i Örebro då det nuvarande i Katrineholm är fullt. Lagret kommer helautomatiseras och strömförsörjas med solcellspaneler på taket. I lagret behövs även pallställ som kommer levereras och installeras av RMS.

– Det är otroligt spännande att få följa med i Matsmarts utveckling då RMS även levererat pallställen till deras nuvarande lager. När de nu växlar upp med ett nytt lager för att möta framtiden är vi tacksamma över att få vara med på resan som leverantör, kommenterar Felix Agel, försäljningschef på RMS Lagerinredningar.

När det nya höglagret är färdigställt kommer det ha en kapacitet runt 12 000 pallplatser. RMS ska installera de tio meter höga pallställen med kraftiga balkar för att klara de krävande vikterna som kommer installeras. Även skyddsdetaljer kommer installeras för att göra arbetsplatsen säker.

– Vi är väldigt nöjda med RMS inredningar i vårt befintliga lager och därför föll det sig naturligt att fortsätta med deras lösningar när vi flyttar till Örebro, kommenterar Conrad Edgren, logistikchef på Matsmart.

Projektet påbörjas under hösten och ska vara färdigställt när Matsmart påbörjar driften av det nya lagret i början av 2022.