Sandahls beställer 120 LBG-lastbilar

Sandahls Logistik tar nya steg för att minska sina utsläpp. De har beställt 120 nya Volvo-lastbilar som drivs av flytande biogas (LBG). När lastbilarna levereras kommer nästan halva bolagets lastbilsflotta bestå av LBG-fordon.

Sverige har som målsättning att minska sina transportrelaterade koldioxidutsläpp med 70 procent till 2030, jämfört med 2010 års nivå. Sandahls Logistik vill gå längre och vara helt fossilfria redan under 2025.

– Detta är något både vi själva och våra kunder prioriterar. Om vi kan vara det goda exemplet som visar att det är möjligt att kombinera hållbara transporter med god lönsamhet, så hoppas vi att fler vill följa efter, kommenterar Mikael Ingesson, vd för Sandahls Logistik.

Nu investerar Sandahls i 120 nya Volvo-lastbilar som drivs med flytande biogas, LBG, varav drygt 90 lastbilar ska levereras under 2022. Logistikbolaget har samarbetat med Gasum för att skapa en infrastruktur med tankstationer.

– Med denna offensiva storsatsning på LBG-fordon är 150 av Sandahls totalt 350 lastbilar nu fossilfria. Detta är en viktig pusselbit i kampen mot klimatförändringarna, och för att bygga ett hållbart samhälle. Med de nya LBG-lastbilarna, i kombination med våra gröna järnvägslinjer, kan vi på riktigt erbjuda fossilfria transporter från dörr till dörr. Detta visar verkligen att Sandahls är på rätt väg, kommenterar Mikael Ingesson.