Starka paketvolymer för Posten Norge

Den nordiska logistikkoncernens paketvolym har vuxit med en dryg tredjedel under första halvan av 2021, till följd av ökad e-handel. Starkast ökning ser dotterbolaget Bring Sverige med 62 procent större paketvolymer jämfört med samma period 2020.

Logistikkoncernen, som verkar i både Sverige, Norge och Danmark, ser att paketvolymerna växer på alla tre marknaderna under pandemin.

Den totala paketvolymen för koncernen är nästan 36 procent större än första halvåret i fjol. Sverige står för den största ökningen på 62 procent, följt av Norge med 37 procent och Danmark med 20 procent.

Per Öhagen. Foto Bring Sverige

– Vi levererar starka resultat för det första halvåret. Den största ökningen av paket från näthandeln har vi i Sverige. Under pandemin har vi anpassat oss till det nya normala, med fokus på innovation, digitalisering och hållbarhet. Det är glädjande att se att vi genom vårt tjänsteutbud täcker de nya behov som har uppstått under pandemin, säger Per Öhagen, koncerndirektör för e-handel och logistik, i ett pressmeddelande.

Posten Norge-koncernens omsättning under det första halvåret landade på 12 miljarder norska kronor, 233 miljoner högre än samma period 2020. Det justerade rörelseresultatet blev 809 miljoner norska kronor, 422 miljoner högre än samma period 2020.