Stockholmsmässan blir drive thru–ombud

Från och med idag ställer Stockholmsmässan i Älvsjö om och blir ett tillfälligt paketombud åt Postnord. Utanför den 25 000 kvm stora mässhallen kan man från och med måndag den 30 november hämta upp sina julklappar utan att ens behöva lämna bilen.  

– I denna pandemi vill Postnord göra allt vi kan för att förhindra en ökad smittspridning under en intensiv period då det väntas rekordhöga mängder paketleveranser. Med den enorma yta som Stockholmsmässan tillhandahåller kan vi ta emot och förvara en stor mängd paket och samtidigt erbjuda våra kunder säker upphämtning av paket och inlämning av returer, kommeterar Mathias Olsson, chef för Postnords ombudsnät. 

Från och med idag finns Stockholmsmässan Drive Thru valbart i flera svenska e-handlares checkout med möjlighet till att hämta eller returnera paket under perioden 30 november till 23 december. Öppningen av det nya ombudet sker för att möta den ökade e-handeln och de rekordvolymer av paket som väntas under årets sista månad. Detta samtidigt som smittspridningen i samhället ökar och det finns stor risk för köbildning hos Sveriges alla paketombud.– Vi har behövt ställa om vår verksamhet i år och det här samarbetet är ett sådant exempel. Det här visar också på Stockholmsmässans helt unika förmåga att snabbt ställa om. Vi presenterade idén för Postnord och är glada att vi snabbt har fått till denna möjlighet tillsammans, kommenterar Rikard Skärebo, produktionschef på Stockholmsmässan i Älvsjö.
 
Förutom Stockholmsmässan i Älvsjö, tittar Postnord nu även på andra alternativa ombud och digitala lösningar för att minska trängseln i andra delar av Sverige.
– Vi ställer nu om så snabbt vi kan för att hitta lösningar som kan hjälpa våra kunder att hämta ut sina paket så säkert som möjligt. Samarbetet med Stockholmsmässan gick i lås väldigt snabbt och vi undersöker nu andra möjligheter för att öppna upp fler nya lösningar och ombud i flera delar av landet, kommenterar Mathias Olsson.

Så här gör du för att hämta upp ditt paket på Stockholmsmässan i Älvsjö: 
1. Välj Stockholmsmässan Drive Thru som paketombud när du väljer utlämningsställe hos din e-handlare*.
2. Följ anvisningarna på plats inne på området. Var redo med att visa din avisering eller ha ditt paket färdigetiketterat med retursedel för snabb utlämning/inlämning. 
3. Dina paket levereras till bilen.  *Valet finns i e-handelsföretagens checkout från och med 26 november.

Öppettider Stockholmsmässan Drive Thru: 
På Stockholmsmässan Drive Thru kan du hämta paket samt lämna in förberedda returer med fraktsedel.
30 november till 23 decemberVardagar kl.11-19, lördagar kl. 10-15.