Stororder för Göteborgsföretaget Flexqube

Göteborgsbaserade techföretaget Flexqube får order på sex robotvagnar – bolagets största order hittills – från en kund i USA. Kunden kommer att använda dem som en kombinerad transport- och monteringsvagn och vagnarna kommer fungera som en rörlig monteringslina.

Flexqube utvecklar och designar kundanpassade lösningar för både robotiserad och mekaniserad vagnslogistik, med huvudkontor i Göteborg och egna verksamheter i USA, Mexiko, Tyskland, England och Sverige. Företaget har över 800 kunder i fler än 30 länder där de primära marknaderna är Nordamerika och Europa. Kunderna återfinns inom tillverkningsindustrin, distribution- och lagerverksamheter. Exempel på större kunder är Volvo Cars, Siemens, Autoliv, Scania, Oda och Mann+Hummel.

Via en distributör i USA har FlexQube erhållit en order på sex stycken robotiserade eQarts till en kund i Georgia, USA.  Leverans kommer att ske i september 2021 och det är första gången företaget får en order på så många som sex stycken robotvagnar i en och samma order. Kunden kommer att använda dem som en kombinerad transport- och monteringsvagn och fungera som en rörlig monteringslina.

– Det är uppmuntrande att följa hur vi kan få in nya kunder genom en distributör på det här sättet och det är ett starkt bevis på att en utvidgning av vårt varumärke via partners ger en hävstång för vår verksamhet och flyttar oss närmare potentiella kunder, kommenterar Anders Fogelberg, vd på Flexqube.

Produkten ordern gäller: eQart Line är ett modulärt robotvagnssystem som använder mjukvaruteknologi bolaget utvecklat internt. Genom kamerateknik navigerar vagnarna efter en målad linje/tejp i golvet och använder laserskannrar för säkerhet.