Svensk dagligvaruhandel utser näringspolitisk chef

Branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel tillsätter en näringspolitisk chef som får huvudansvar för det näringspolitiska arbetet. Andreas Strömberg har har erfarenhet från politiken och kommer närmast från en liknande roll på bransch- och arbetsgivarorganisationen IKEM.

– Det känns inspirerande att få vara med och utveckla påverkansarbetet för en bransch som har stor påverkan i människors vardag och som har verksamhet runt om i hela landet. Att tillsammans med medlemsföretagen verka för hela branschens förutsättningar att utvecklas ska bli oerhört spännande, kommenterar Andreas Strömberg, näringspolitisk chef på Svensk Dagligvaruhandel.

Andreas kommer närmast från en roll som Head of public affairs hos bransch- och arbetsgivarorganisationen IKEM. Han har erfarenhet från Regeringskansliet, som politisk sakkunnig åt Annie Lööf och från Statsrådsberedningen. Han har också varit politiskt aktiv med flera roller inom Centerpartiet. Han har en juristexamen från Stockholms universitet.

– Inte minst de senaste åren har visat hur viktig dagligvaruhandeln är för ett fungerande samhälle. En god dialog och samverkan med politiken, myndigheter och andra organisationer både inom EU och på nationell nivå är avgörande för att våra medlemsföretag ska kunna bidra till hela livsmedelskedjans utveckling. Andreas, som blir ny näringspolitisk chef, kommer ha en nyckelroll i att driva och utveckla detta arbete vidare tillsammans med våra medlemsföretag och övriga kollegor, kommenterar Karin Brynell, vd för Svensk Dagligvaruhandel.

Andreas tillträder sin tjänst den 7 november. Organisationens näringspolitiskt ansvarige, Martin Andersson, är föräldraledig men kommer under våren komma tillbaka och då förstärka Svensk Dagligvaruhandels näringspolitiska arbete ytterligare.