Svenskt laddinfrastrukturbolag till Brasilien

Svenska Charge Amps, som tillverkar och säljer laddstationer och laddkablar för elfordon, satsar på den brasilianska marknaden. Den första distributören i Brasilien är det svenska familjeföretaget Målmarks som levererar produkter och lösningar för kunder världen över.

Svenska greentech-bolaget Charge Amps AB, grundat 2012, har en aggressiv expansionsplan i Europa och har nyligen gått in på marknader som Storbritannien och Tyskland. Nu tar bolaget klivet in i världens femte största land sett till antal invånare – Brasilien.

Brasilien är ett land som historiskt förknippats med stora oljeaktörer och som världens femte största etanol-leverantör. Nyligen inledde landet en förändringsresa mot större andel fossilfria alternativ och den brasilianska regeringen har satt upp ett mål om 45 procent förnybar energi till 2030.

Anders Bergtoft. Foto Charge Amps.

– Brasilien är en jättemarknad med stor potential och ett snabbt ökande intresse för elfordon och tillhörande laddinfrastukur. För att Brasilien ska nå sina mål om förnybar energi ser vi att en övergång från dagens etanoldrivna bilar till elfordon är nödvändig, kommenterar Anders Bergtoft, vd, Charge Amps.

Charge Amps försäljning sker via återförsäljare och distributörer och installeras oftast av elektriker med egna bolag. Den första distributören i Brasilien är det svenska familjeföretaget Målmarks som levererar produkter och lösningar för kunder världen över. Målmarks är sedan tidigare en av Skandinaviens ledande leverantörer av fordonsrelaterade artiklar och kommer i Brasilien att arbeta med ett återförsäljarnätverk, distributörer och installatörer av bland annat solceller, parkeringshus-operatörer samt med biltillverkare och importörer för att distribuera Charge Amps
produkter.

– Vi kommer att erbjuda en helhetslösning från ax till limpa dvs vi kommer att erbjuda försäljning av laddboxar till privatpersoner, samarbete med parkeringshus, med eller utan installation, samt utveckling av betalningssystem åt kunder. Med ett nätverk av över 15.000 installatörer erbjuder vi rikstäckande service och aftersales till miljömedvetna kunder, kommenterar Målmarks vd André Spínola.