Swisslog automatiserar tyskt leksakslager

Swisslog har fått beställning på en automationslösning från Rofu Kinderland, en av Tysklands ledande leksakshandlare, med 90 butiker och en snabbt växande e-handel.

Rofus lager i Ramstein. Foto Rofu

Den nya lösningen kommer att placeras vid Rofus logistikcenter i Ramstein, Tyskland och ska vara färdig i maj 2021. 

– Vi kan knappt vänta på att dra nytta av vår nya automatiserade logistik. Vi hade redan innan pandemin börjat planera att införa automatisering , men den nuvarande situationen har ökat vår onlineverksamhet. Vi har därför ett behov av snabb implementering, kommenterar Rofus vd Michael Fuchs. 

I anläggningen, som initialt består i en Autostore med 28 300 lådor, 57 robotar och elva portar, tillhörande bansystem och Swisslogs WMS-system SynQ, ska omkring 3 500 olika artiklar lagras; bl a pussel, kortspel, brevpapper, dekorationer och andra småleksaker, med varumärken som Lego, Dickie, Playmobil och Barbie.

E-handeln med leksaker har växt rejält under pandemin. Foto Rofu.

Syftet med anläggningen att öka kapaciteten i den nuvarande manuella lösningen och göra den snabbare, mer flexibel, ergonomisk och ekonomisk.
– Jämfört med andra koncept var Autostore den absolut bästa lösningen för Rofu. Tack vare den modulära designen kan vi installera systemet i det befintliga utrymmet på relativt kort tid, och lösningen är väl lämpad för produktportföljen, kommenterar Christian Walby, säljchef för Swisslog.