Transportsektionen köper Solida

TPL-aktören Transportsektionen Sverige, dotterbolag till NTG Nordic Group, har ingått avtal för att köpa upp Solida Logistiks aktiviteter. I samband med köpet byter Transportsektionen namn till NTG Logistics.

Båda företagen har sin grund i skånska Bjärnum, strax utanför Hässleholm. Transportsektionen grundades redan 1967, då som ett gemensamt logistikbolag för flera av de möbelfabriker som fanns på orten. Idag är de ett renodlat TPL-bolag med en lagerkapacitet på ca 64 000 kvm. Solida grundades så sent som 2019 och började med en 12 000 kvm stor lagerlokal, som blev startskottet för deras TPL-verksamhet. Årets omsättning beräknas landa på ca 30 miljoner kronor.

Transaktionen slutfördes den 1 december och verksamheten i de båda företagen har nu slagits samman. Solidas aktiviteter bidrar med ytterligare 51 000 kvm lagerkapacitet. All verksamhet kommer fortsätta under det nya namnet NTG Logistics.

Rickard Wutzler, medgrundare, aktieägare och vd för Solida, kommer överta rollen som vd för NTG Logistics. Peter Jansson, vd för Transportsektionen, tillträder som vice vd och blir kvar i ledningsgruppen.

– Sammanslagningen av Transportsektionen och Solida markerar början på en ny era för våra TPL-aktiviteter i Bjärnum och Osby. Baserat på Solidas och Transportsektionens strategiska läge och kombinerade erfarenhet, som går mer än 50 år tillbaka, erbjuder NTG Logistics högkvalitativa lagerlösningar till konkurrenskraftiga priser. Med en total kapacitet på mer än 100 000 kvm, och med stöd av NTG:s återstående väg- och logistikaktiviteter, förbättrar sammanslagningen vårt one-stop-shop-erbjudande av TPL och transporttjänster på den svenska marknaden, kommenterar Jesper Petersen, vd för Road & Logistics på NTG.