Förändring i Stora Ensos koncernledning

Stora Enso har utsett Minna Björkman till global chef för Sourcing and Logistics, samt medlem i koncernens ledningsgrupp. Hon tillträder i januari 2023 och efterträder Tuomas Mustonen.

Minna Björkman har en masterexamen i företagsekonomi och över 25 års erfarenhet inom områden som internationella leveranskedjor, logistik och inköp. Innan hon kom till Stora Enso 2019 har hon haft flera ledande befattningar på finska företag som Nokia, Fazer och Kemira.

– Jag är mycket glad över att kunna tillsätta Minna som Executive Vice President inom Sourcing and Logistics och välkomna henne till vår koncernledning. Minnas gedigna kunskaper kommer att hjälpa oss att ytterligare förbättra hur vi arbetar med hållbara inköp, vilket främjar vår strategi. Jag vill tacka Tuomas Mustonen för hans viktiga insatser som tillförordnad EVP under det senaste året, kommenterar Annica Bresky, vd och koncernchef för Stora Enso.

– Stora Enso har över 20 000 leverantörer, och att utveckla hållbara och effektiva globala leveranskedjor är avgörande för att vi ska kunna lyckas tillsammans. Jag ser fram emot att fortsätta min resa inom Stora Enso och att driva inköp och logistik som en del av ledningsgruppen, kommenterar Minna Björkman.