Verdion vill bygga 17 300 i Bäckebol

Verdion förvärvar 31 800 kvm logistikmark i Bäckebol, norr om Göteborg. Där planerar man att utveckla en logistikfastighet på 17 300 kvm, som ska stå klar första kvartalet 2024.

Logistikfastighetsutvecklaren Verdion kommer att bygga 17 300 kvm på spekulation i Bäckebol, på en fastighet som ligger granne med bland annat IKEA, DB Schenker, DHL, Elgiganten och Bauhaus.

Visionsbild över Verdions planerade logistikfastighet i Bäckebol. Bild Verdion.

Anläggningen kan antingen delas av tre hyresgäster eller hyras ut i sin helhet. inflyttning förväntas ske under första kvartalet 2024.

Den exploaterbara tomten på 31 782 kvm ligger i det etablerade logistik- och handelsområdet Bäckebol – ca en mil norr om centrala Göteborg längs med E6:an, som förbinder staden med Oslo i norr, samt med Malmö och Köpenhamn i söder.

Johan Nihlmark. Foto Verdion.

– Bäckebol är ett etablerat logistik– och handelsområde i sann urban miljö. Det är ett idealiskt distributionsnav nära Göteborgs stad och dess hamn, där det finns en stor uppdämd efterfrågan på toppmoderna logistikanläggningar, som förväntas leverera betydande hyrestillväxt under de kommande månaderna och åren, kommenterar Johan Nihlmark, affärsutvecklingschef Norden på Verdion.

Den nya anläggningen kommer även att omfatta kontors-, sociala- och entresolutrymmen, med genomgående fokus på hållbarhet och flexibilitet, och det förväntade projektvärdet ligger på 540 miljoner kronor.

– Detta förvärv ligger perfekt i linje med vår tillväxtstrategi för Norden, våra investeringar och utvecklingsprocesser, samt vårt värdeskapande, med fokus på starka urbana logistikområden, framdrivet av en tydlig efterfrågan från hyresgäster.