Falkenklev Logistik vinner Laddguldet 2022

Falkenklev Logistik har utsetts till “Årets bästa fastighetsägare” för laddbara fordon, för sitt omställningsarbete mot eldrivna och hållbara transporter. Tillsammans med Stockholms stad tilldelades de Laddguldet 2022 på eCarExpo i Göteborg.

Den 2 december delades Laddguldet ut för sjätte året i rad, på elbilsmässan eCarExpo i Göteborg. Tävlingen fokuserar på kommuner och fastighetsägare som med ett helhetsgrepp och långsiktighet främjar användandet av laddbara fordon.

Årets pris som bästa fastighetsägare gick till Falkenklev Logistik, som satsat både på Sveriges största laddpark och en elektrifierad lastbilsflotta.

“Falkenklev Logistik är den lilla aktören med imponerande slagkraft. Med aktningsvärd beslutsamhet ger de ett lysande exempel på hur framtidens transportlösningar kan inkluderas i kärnverksamheten. Ett strategiskt och klimatsmart helhetstänk syns likt en röd tråd i allt från byggnadsmaterial till laddlösningar och energiförsörjning, där solcellsparker byggs utifrån möjligheten att odla under panelerna. På kort tid har de dessutom skapat Sveriges största laddpark för tung trafik. Medan initiativförmåga och motivation är ledord, ser vi också hur långsiktighet genomsyrar hela verksamheten och skapar förutsättningar för fortsatt höga ambitioner.” löd motiveringen.

– Det är stor ära och ett fantastiskt fint kvitto för våran satsning, att lyckas vinna bland alla dessa stora företag. Vi vill hjälpa till att driva utvecklingen för ett klimatsmartare Sverige, så att Sverige kan bli ett föredöme för andra länder. Till alla er som står i startgropen vill vi säga: vänta inte utan kör igång direkt, klimatet har inte tid att vänta, kommenterar Victor Falkenklev, vd för Falkenklev Logistik:

Priset för bästa kommun gick till Stockholms stad.

– De båda guldmedaljörerna visar på en otrolig beslutsamhet. Det är tydligt hur deras satsningar på laddinfrastruktur ger ringar på vattnet där både staden, de boende och omkringliggande aktörer gynnas i flera led. Stadsplaneringen blir grönare, elförsörjningen säkrare, bostäderna attraktivare. Dessutom är lösningarna en exportvara som inspirerar både andra aktörer och gynnar Sverige som föregångsland, kommenterar Maria Stenström, juryns ordförande och ansvarig för mobilitet och beteendefrågor vid 2030-sekretariatet.

Juryn består av representanter från Allmännyttan, Fastighetsägarna, eCarExpo, Mobility Sweden, Power Circle, Sveriges Åkeriföretag och Klimatkommunerna. Juryns ordförande och sammankallande är Maria Stenström, 2030-sekretariatet.