Victor Sunnliden ny vd för Region Örebro Innovation

Region Örebro Innovation är ett nystartat bolag som ägs av Region Örebro län, Örebro universitet och Örebro kommun. Victor Sunnliden har utsetts till ny vd för bolaget som ska agera som “spindeln i nätet” i regionens stödsystem för innovation.

Det nystartade bolaget har till uppgift att styra och mäkla i det regionala innovationsstödsystemet. Huvudfokus blir att få övriga aktörer i systemet att växa samt att tillhandahålla kunskap om innovationsutveckling, specialiserad affärsutveckling och finansiering som kan utnyttjas av systemets aktörer.

– Det känns väldigt bra för oss att äntligen få komma igång ordentligt. Nu kan vi jobba ännu mer för att stärka hela systemet och öka mottagningskapaciteten i systemet, kommenterar Petter Arneback-Hjulström, ordförande i Region Örebro Innovation.

Victor Sunnliden, vd för det nystartade bolaget Region Örebro Innovation AB.

Victor har arbetat med investering och etablering för länets kommuner genom Business Region Örebro i fem år. Han lång erfarenhet av investeringsfrämjande arbete och har tidigare även arbetat med utvecklingen av Science parks.

– Att få vara med i den här modiga utvecklingen som regionen står för och tillsammans med övriga aktörer ta nästa steg för att bli ännu bättre är en chans som inte kommer särskilt ofta. Jag är oerhört glad och hedrad att styrelsen sätter sitt förtroende till mig och att jag får vara en del av detta, kommenterar Victor Sunnliden.

Victor Sunnliden tillträder som vd för det nystartade bolaget 1 maj 2023.

– I Victor får vi en vd med god kännedom om vårt egna stödsystem men också någon som har erfarenheter från andra liknande verksamheter runt om i Sverige. Det här kommer att bli riktigt bra, avslutar Petter Arneback-Hjulström.