Vida köper mark för distributionscentral i Alvesta

Vida, leverantör av skogsprodukter, blir först ut med att köpa mark på Orrakullens företagspark. Företaget tecknar sig för ca 5 hektar uppdelat på 30 300 kvm i ett första köp samt ett markanvisningsavtal gällande framtida förvärv av ytterligare 23 000 kvm.

Företaget har idag flera anläggningar i Alvesta, bland annat ett sågverk, som ger synergier med den planerade distributionscentralen.

Måns Johansson, koncernchef för Vida. Foto Vida AB/Martina Wärenfeldt.

– Vi ser ett ökat behov av att förbättra vår service mot framför allt den svenska och danska bygghandeln och för att kunna öka våra affärer är det nödvändigt att skala upp vår distribution. Vi vill anlägga en modern distributionscentral med lager, kommenterar Måns Johansson, koncernchef på Vida.

Företaget blir först ut med att köpa mark på Orrakullens företagspark och för Alvesta kommun utgör försäljningen en milstolpe.

– Det är detta Orrakullen är till för, det vill säga både för expansion för befintliga företag i kommunen och för att kunna ta nyetableringar så det ligger i linje med våra planer. Vi är såklart jätteglada att Vida tar det här steget och etablerar sig på Orrakullens företagspark, kommenterar David Johansson, ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden på Alvesta kommun.