E-drops första modulskåp installerade

Nowaste Logistics paketskåpslösning E-drop har tagit fram ett uppkopplat modulskåp för paket- och kylleveranser som lanserades i maj 2021, där de första skåpen nu har installerats i Helsingborg.  

E-drop var tidigt ute i Sverige med idén om leverantörsoberoende paketskåp, och den ursprungliga idén var att göra singelskåp för privatbruk, med möjlighet att leverera både paket, post och kylda livsmedel i samma skåp. Nu har E-drop utvecklat ett modulskåp för paketleveranser med hjälp av teknologi från Haglund Industri och B&R Industrial Automation, och de första skåpen har nu ställts ut i Prismahuset i Helsingborg. Skåpen, som byggs i moduler, placeras i anslutning till konsumentens hem och möjliggör leverans från olika leverantörer. Med hjälp av ett programmerbart styrsystem från B&R kan skåpens öppning, stängning, temperatur och signalerande lampor regleras. Styrningen sker i samspel med E-drops mjukvara. 

– Det är ett spännande projekt och vi tror att detta är framtiden. Det är ett nytt segment och koncept som passar vår svenska tillverkning bra, säger Johan Haglund, vd på Haglund industri, som tillhandahåller professionella kyl- och fryslösningar för restauranger och storkök och som varit med och tagit fram det kundanpassade modulskåpet och kyltekniken tillsammans med E-drop och B&R. 

B&R har levererat skåpens 16 tum stora touchdisplayer och tillhörande gränssnitt.

– Informationen på touchdisplayen guidar transportören eller konsumenten till det aktuella skåpet. Gränssnittet och den jämförelsevis stora skärmen gör upplevelsen väldigt tydlig och pedagogisk, kommenterar E-drops vd Susanne Hjorthagen. 

E-drops övriga teknik, som scannerfunktionen för transportörens streckkod samt applikationen för användarens telefon och skåpens display, har anpassats till teknologin från B&R.