Stendörren köper ny fastighet i Borås

Fastighetsbolaget förvärvar via bolag sin andra fastighet i logistikområdet Viared, den här gången från Sandatex Invest AB. Förvärvet är en sale and lease back-affär och berör en modern lager- och kontorsfastighet. Colliers var rådgivare åt Sandatex i affären.

Nyligen premiärköpte Stendörren en fastighet i Borås, nu stärker företaget sin etablering i området med lagerfastigheten Vattnet 6 i Viared. Den nya fastighetens uthyrbara area uppgår till 3 700 kvm och säljaren hyr tillbaka fastigheten med ett tioårigt hyresavtal i samband med frånträdet den 2 juli 2021.

– Jag ser fram emot ett gott samarbete med den nya fastighetsägaren. De har förvärvat en mycket fin fastighet som jag är stolt över att ha utvecklat och där jag och mina medarbetare långsiktigt kommer att trivas, kommenterar Joachim Blomgren, ägare av Sandatex.

– Vi är mycket glada att omgående kunna förvärva ytterligare en mycket välskött lagerfastighet med en stark hyresgäst på ett långt hyresavtal i Viared vilket är ett av Sveriges bästa logistiklägen. Fastigheten är belägen i direkt anslutning till fastigheten Vattnet 7 som förvärvades igår, det vill säga båda fastigheterna är lokaliserade utmed väg 40 med ypperligt skyltläge och med god tillgänglighet, kommenterade Erik Ranje, vd för Stendörren, den 2 juli.