Widriksson Logistik satsar på unik citylastbil

Last mile-aktören Widriksson Logistik utökar fordonsparken med en ny höj- och sänkbar distributionsbil från Mercedes-Benz. Den unika utformningen ska bidra till bättre arbetsmiljö och ökad trafiksäkerhet, bl a genom extra stora rutor, kameror och radarsystem.

Det nya fordonet är en dieseldriven Mercedes-Benz Econic som är utrustad med höj- och sänkbart så kallat “Stockholmsskåp”. Den lågbyggda hytten tillsammans med en “bussdörr” på högersidan underlättar in- och ursteg, medan de stora rutorna gör det lättare att se medtrafikanter och att få ögonkontakt. Econic är också utrustad med flera kameror och radarsystem som bevakar de partier som är svåra att se i backspeglar.

– Vi strävar hela tiden efter att utvecklas och testa nytt, med siktet inställt på smidig, effektiv och hållbar logistik. Vi har valt Econic eftersom det är ett fordon som passar perfekt för citydistribution och ställer höga krav på arbetsmiljö och trafiksäkerhet, något som är mycket viktigt för oss, kommenterar Johan Nyblom, vd för Widriksson Logistik.

Företaget har till en början köpt en Econic-bil som ska börja användas i trafik. Det kan bli aktuellt med fler fordon längre fram.