Skincity dubblerar lagerytan

Efter ett års byggande står nu hudvårdsaktören Skincitys nya lager i Rosersberg färdigt. De nya lokalerna på 4 200 kvm är mer än en fördubbling av bolagets tidigare lokaler i Täby och är utrustade med bl a ett nytt sorteringsband.

För ett år sedan påbörjades bygget av Skincitys nya lager i Rosersberg, när Leje Fastigheter började utveckla en fastighet där totalt 8 000 kvm ska byggas. Skincitys fastighet på 6 500 kvm står nu klar, och bolaget flyttade in i somras.

Interiörbild från Skincitys nya lager i Rosersberg. Foto Skincity.

Utöver logistik- och lagerdelen kommer byggnaden att rymma såväl ett luftigt kontorslandskap som ett välutrustat gym och generösa personalytor. Byggnadens totala area omfattas av 6 500 kvm där Skincity idag besitter 4 200 kvm och solcellsplattformen Aprilice i dagsläget hyr resten.

Dubbelt så effektiv logistik

I det gamla lagret skedde sorteringen manuellt, vilket innebar en begränsning i en plockkö per transportör – med det nya automatiserade sorteringsbandet använder man sig i stället av “first-in-first-out-principen” vilket ger kortare ledtider.

De nya, dubbelt så stora lokalerna, kommer göra det möjligt att skala upp personalstyrkan vid behov, och den nya automationen förväntas fördubbla effektiviteten.

– Med bra planering och förberedelser, lyckades vi packa ner det gamla lagret efter stängning den 19:e juli. Under den 20:e juli, som för övrigt var årets varmaste dag, jobbade alla hårt med att få upp samtliga 70.000 produkter på hyllorna, för att vi sedan dagen därpå skulle kunna serva kunderna som vanligt. Det var lite svettigt, men det gick! Det är vid tillfällen som dessa man märker vilket härligt team vi har, där alla hjälps åt och alla jobbar mot samma mål – alltid med kunden i fokus, kommenterar Sofie Jacobson, Head of Supply Chain & Customer Service.