Skincity flyttar till nytt lager i Rosersberg

Skincity flyttar lagret från Täby till en ny fastighet på totalt 8 000 kvm i Rosersberg, som Leje Fastigheter bygger. Skincity kommer hyra 6 500 kvm. Bygget drar igång i september och tillträde ska ske i juni 2022.

Hudvårdsaktören Skincity grundades grundades 2011 och omsatte 558 miljoner 2020, en tillväxt på 33 procent mot 2019. Bolaget har från start satsat mycket på leveransupplevelse och blev 2015 en av de första e-handelsaktörerna i Sverige med att erbjuda samma dag-leverans tillsammans med Jetpak.

Bolagets största marknad är Sverige men man har även försäljning i Storbritannien, Norge och Finland. Bolagets huvudkontor och lager har hittills legat i Täby, där man haft ca 1 700 kvm lageryta, men nu är det alltså dags att expandera logistiken för att klara tillväxten. Nästa sommar går flytten till ett helt nytt lager i Rosersberg, där man skrivit ett sjuårigt hyresavtal med Leje Fastigheter.

– Det finns flera anledningar till att vi valde Rosersberg, dels är det ett väldigt intressant industriområde med stor tillväxt, men sen är det också nära till E4 och närmare våra speditörer, vilket innebär att vi kan göra ännu snabbare leveranser än vi gör idag, berättar Daniel Higgins, Supply Chain Manager på Skincity.

Företaget har idag sin verksamhet i Hägernäs i Täby, där logistik och lager samsas med kundtjänst och övriga globala funktioner. Bolaget har också ett separat lager i Storbritannien sedan 2019.

– Vi avslutar hyreskontraktet på vårt gamla lager, men resten av verksamheten blir kvar i fastigheten i Täby, säger Daniel Higgins.

Byggs av Leje

Fastigheten på Tallbacksgatan 11 dit Skinicty flyttar sitt nordiska lager nästa sommar. Bild Leje Fastigheter.

Lagerbygget sker på fastigheten Rosersberg 11:29, en tomt på totalt 13 823 kvm som ligger på Tallbacksgatan 11 nära Rosersbergs pendeltågsstation. Tomten är detaljplanerad och förvärvades nyligen av Leje fastigheter. Vem säljaren är uppges inte, men tomten såldes senast 2019 som råmark av Nordic Partners Properties, och köparna då var JSR Fastigheter och Wide Holding. Totalt bygger Leje 8 017 kvm på tomten. Bygglov är beviljat och byggstart är planerad till början av september med tillträde i början av juni 2022.

– Vi är mycket glada att kunna genomföra denna affär där vi inom kort kunde teckna hyresavtal med en stabil, välkänd och snabbt växande aktör. Det visar på vår styrka att vara snabbfotade med att hitta rätt mark, utveckla anpassade lokaler och att enkelt kunna visualisera byggnaden och omkringliggande ytor, kommenterar Markus Frisk, delägare på Leje Fastigheter.

Skincitys hyresavtal gäller 6 500 kvm, och till en början kommer bara delar av ytan nyttjas.

– Initialt avser vi att hyra ut cirka 2000 kvm och kommer påbörja letandet av en lämplig hyresgäst omedelbart, kommenterar Patrik Bråkenhielm, tillförordnad vd.

Av Hilda Hultén