Unifaun, Consignor och Returnado blir Nshift

Svenska TA-leverantören Unifaun och Consignor, en Oslobaserad TAS-plattform slog sig i januari samman i ett gemensamt bolag. Nu har detta bolag förvärvat returaktören Returnado, och tillsammans kommer de ta namnet Nshift. Lars Pedersen blir ny vd för bolaget.

Nshift blir en global leverantör av lösningar för hantering av molnleveranser för e-handelsbutiker, återförsäljare, tillverkare och 3PL-företag, och lanseras idag. Marlin Equity Partners, Unifauns nuvarande majoritetsägare, och Francisco Partners, Consignors nuvarande majoritetsägare, blir jämbördiga delägare och kommer äga majoriteten i det nya bolaget.

Tillsammans har Nshift-aktörerna drygt 90 000 kunder och över 100 integrationer i e-handlares och andra logistikaktörers mest kritiska IT-system, och äger ett transportörsbibliotek med anslutning till över 700 transportörer. Nshift ger därigenom möjlighet för kunderna att automatisera och optimera hela leveranshanteringsprocessen, från skapandet av etiketter, till leveransspårning, last mile och returhantering.

Lars Pedersen. Foto privat.

– Jag är oerhört hedrad och glad över att få ansluta mig till Nshift  vid en så avgörande tidpunkt i dess tillväxt, säger Lars Pedersen, som nyligen utsågs till vd, i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att kunna presentera vårt nya varumärke tillsammans med våra senaste e-handelsinnovationer,  Nshift  Checkout och  Nshift  Return (tidigare känd som  Returnado).

Genom förvärvet av Returnado, en Stockholmsbaserad leverantör av e-handelsreturer,  lägger Nshift  till kritisk teknik till sin plattform med en strömlinjeformad returprocess för avsändare, transportörer och mottagare.   

– Detta är ett spännande steg framåt och början på nästa kapitel av omvandlingstillväxt för nShift. Med det senaste förvärvet och integrationen  av Returnado är vi i en position nu mer än någonsin för att fortsätta leverera de allra bästa lösningarna för våra kunder och hjälpa dem att lösa första till sista milens logistikutmaningar, kommenterar Petri Oksanen, partner på Francisco Partners.