Unifaun och Consignor går samman

Svenska TA-leverantören Unifaun och Consignor, en Oslobaserad TAS-plattform slår sig samman i ett gemensamt bolag.

Marlin Equity Partners, Unifauns nuvarande majoritetsägare, och Francisco Partners, Consignors nuvarande majoritetsägare, blir jämbördiga delägare och kommer äga majoriteten i det nya bolaget.

– Det här är ett otroligt spännande nytt kapitel för vårt företag, och vi är stolta över att samarbeta med Marlin, Francisco Partners och Peter Tang Thomsen och resten av Consignors ledningsgrupp när vi drar nytta av denna enorma möjlighet att driva innovation i vår bransch och värde för våra kunder, kommenterar Leif Bohlin, vd för Unifaun.

– Unifaun och Consignor har alltid haft ömsesidig respekt för varandra på grund av vår liknande passion för TAS-lösningar, kulturer för medarbetarutveckling och närliggande geografiska närvaro. Genom att kombinera våra företag tillsammans med Marlin och Francisco Partners fortsatta engagemang för att stödja och stärka tillväxt kommer vi att fortsätta leverera de allra bästa lösningarna för våra kunder för att hjälpa dem att lösa transportutmaningar, leverera betydande kostnadsbesparingar och förbättra effektivitet och kapacitetsutnyttjande i flera år framöver.

Efter sammanslagning och integration kommer företaget att sträva efter att erbjuda den starkaste TAS-lösningen på marknaden med förbättrad användarupplevelse, omfattande funktionalitet och smidig implementering och supporttjänster.

– Föreningen av våra begåvade, passionerade team, liksom våra lokala och globala resurser, kommer att ge betydande värde för våra kunder och anställda, kommenterar Consignor grundare och vd Peter Tang Thomsen.

– Tillsammans kommer vi att leverera exakt vad våra kunder har sökt – en integrerad TAS-lösning som hjälper våra kunder att sänka fraktkostnaderna och samtidigt förbättra den totala leveransupplevelsen för beståndsdelar över hela logistikvärdekedjan.