Castellum fixar akutlager i Säve

Den pågående covid-19-pandemin påverkar hela världens försörjningskedjor, och stopp och störningar i flöden gör att nya logistikbehov uppstår. Castellum erbjuder nu flera kunder med akut behov av lagerutrymme möjlighet till att korttidshyra lokaler vid Säve.

Castellum Säves befintliga lokaler och markyta på Säve (tidigare Säve Flygplats) kommer under en begränsad tid att användas som uppställningsplats, lager och mellanlagring för ett flertal företag, exempelvis Lindbäcks Bygg AB, DHL Supply Chain (Sweden), Scanfore byba Belgien (Sweden) Filial och TIP transporter. Castellum köpte Säve med totalt omkring 3 miljoner kvm mark, av Serneke i december 2018.

– I en osäker tid är det viktig att vi alla hjälps åt och är öppna för nya lösningar. Sedan vi förvärvade Säve har vi haft stort intresse för området bland nya och potentiella kunder. Därför känns det bra att vi nu kan hjälpa några av dessa med att skapa tillfälliga och flexibla lokallösningar i en tid då det behövs, kommenterar  Mariette Hilmersson, region-vd för Castellum Väst.

Mariette Hilmersson, Fotot Castellum

Utöver korttidsuthyrningar i samband med covid-19-pandemin fortsätter det löpande arbetet med att utveckla Castellum Säve till ett kluster inom framtida teknologier och logistik. På området pågår bland annat produktion av testutrustning för att möjliggöra mer hållbara transporter med befintliga fordon och inom kort inleds den första svenska produktionen av elflyg. Säveområdet är ett av Castellums största och viktigaste projekt under den kommande tioårsperioden.

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Bolaget äger ca 4.3 miljoner kvm lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter, där omkring 15 procent utgörs av lager och logistik.