4PL-aren Logic Consulting skaffar lager på Hisingen

För nykomlingen och 4PL-aren Logic Consulting står kundnöjdheten och personalens välmående i fokus. Nu skaffar företaget lager hos Corem på Hisingen i Göteborg, där de hyr 4 300 kvm lageryta i ett treårigt avtal och flyttade in den 19 oktober 2020.

Logic Consulting grundades 2011 av David Hult, Daniel Larsson och Joy Luangsson, som båda har lång bakgrund inom logistik.

– Vi jobbade som inköpare på olika e-handelsföretag och tyckte att det här med att leverera logistiktjänster, det kan vi göra bättre själva. Många bolag tar inte alls hand om sina kunder, du köper tjänster för flera miljoner, men får ingen kundservice alls för pengarna, förklarar David Hult.

Med sitt konsult- och “4PL”-företag Logic Consulting vill man erbjuda ett personligt alternativ, som har kundernas och personalens välmående i fokus.

– Vi svarar alltid i telefon och hjälper till att lösa problemen direkt. Det ska vara personligt, och ingen kundtjänstcentral som tar hand om kunderna.

Gött på jobbet

Företagsgrundarna är båda småbarnsföräldrar, med samma inställning att livet inte handlar om att jobba jämt, utan att trivas och ha roligt med det man gör, och att ha möjlighet att prioritera annat än jobbet.

– Många av oss som jobbar har barn i dagisåldern, och vår inställning är att vi ska inte jobba ihjäl oss. Vi vabbar, är föräldralediga och tar det ansvaret vi ska, och stänger av mobilen på kvällar och helger. Det ska vara sunt det ska vara roligt och man ska må bra, sammanfattar David Hult.

På grund av att föräldraskapet tagit mycket tid är det först senaste året som företaget fått ta plats för grundarparet, och därmed kunnat växa – men det har det då gjort med råge.

Daniel Larsson. Foto privat.

– Vi står på två ben, dels ett konsultben, där vi upphandlar och förbättar logistik för företag. Men vi insåg snabbt att många vill inte alls hålla på med logistiken, så vårt andra ben är 4PL – där vi sköter alla inleveranser, alla utleveranser och lagring, framförallt för kunder inom e-handel och B2B. Det är allt från underkläder till maltsäckar för bryggerier. Det är den delen som vuxit enormt.

Nytt lager på Hisingen

Uppdragsvolymen växer snabbt – 2018, hade man en omsättning på 1,5 miljon kronor, 2020 gissar David Hult att den landar på 18 miljoner.

– Vi var tre i våras och nu är vi nio anställda, den yngsta är 26 och den äldsta 68, och vi har jättekul ihop. Vi väljer att jobba med personer vi trivs med.

Lagringen har man tidgare haft inhyst hos Hedlundgruppen, men i och med att uppdragen blir fler har man nu hyrt in sig i Corems fastighet Kärra 91:1 i Hisings Kärra i Göteborg. Där hyr man nu 4 300 kvm.

– Men vår ambition är att vi inom två år ska ha något större.

Däremot vill man växa i en takt att man fortfarande kan leverera på sina två mål: att kunderna, och personalen, ska vara nöjda och glada.

– Vi har inga tillväxtmål, vi försöker bara ha det gött och ta hand om våra anställda, sammanfattar David Hult, som ännu inte prioriterat att ta en pressbild på sig själv. Därför får hans kollega Daniel Larsson fronta denna artikel.

Av Klara Eriksson