Order Nordic bygger ut robotlagret

Elektronikdistributören Order Nordic bygger ut sin Autostore-lösning med 20 000 bins i det 7 500 kvm stora lagret i Helsingborg, och fördubblar därmed lagringskapaciteten i automationslagret.

Den befintliga Autostore-lösningen med 20 000 backar och 19 robotar installerades 2018. Bolaget har haft bra tillväxt 2019-2020 och plockkapaciteten har sedan dess utökats med nio nya robotar och tre nya plockstationer, och nu utökas lagret med 1 900 kvm och 20 000 nya backar.

– Vår tillväxt har under 2020 varit över förväntan, dessutom har vi under våren inlett ett TPL-samarbete med e-handelsbolaget MinFot. Detta gör att vi nu, helt enligt vår tillväxtstrategi, behöver öka vår lagerkapacitet ytterligare, kommenterar Magnus Jönsson, logistikchef på Order Nordic.

Startar i augusti, klart i oktober
Anläggningen förbereds för ytterligare åtta plockstationer som kan sättas i bruk på kort tid. Installationen sattes igång i slutet av augusti och planeras vara klar i mitten av oktober. 

– Det är väldigt inspirerande att se hur snabbt Order Nordics behov av att utöka sin drift har skett, kommenterar Marcus Rasmusson, eftermarknadschef på Element Logic Sverige, som levererat Autostore-lösningen.

Oder Nordic är en Nordisk elektronikdistributör med kunder som CDON, Ellos, NetOnNet, Webhallen och Inet, och lager i Helsingborg. Bolaget omsatte 626 miljoner SEK 2019.