Aditro expanderar – med 120 000 kvm i två etapper

Logistikbolaget Aditro Logistics har tecknat avtal om att expandera ytterligare genom nya logistikcenter i Vaggeryd på totalt ca 120 000 kvm. I första etappen bygger Ch Square en fastighet om ca 50 000 kvm åt TPL-aktören.

Fastigheten ska vara redo för inflytt i januari 2022 och kommer ha FMCG-fokuserade automationslösningar. Aditro Logistics, som köptes av finska Posti förra året, har under de senaste åren haft en kraftig tillväxt och växt ca fyra gånger mer än marknaden. Bolaget planerar för att fortsätta sin starka tillväxt och nu med support av de nya ägarna.

Aditro Logistics besitter i och med detta över 350 000 kvm logistikcenter. Fastigheten byggs av CH Square vilken blir deras första fastighet i Jönköpingsregionen.

– Vi har en tillväxtagenda som förstärks ytterligare i och med denna strategiska satsning. Vi kommer inledningsvis bygga upp ett automatiserat FMCG-koncept för att därefter fortsätta vårt fokus på e-handelslogistik. Detta är det första stora expansionsinitiativet tillsammans med Posti som ägare och det är ett viktigt steg för oss som bolag. Enheten kommer vara en högmodern och effektiv enhet med 140 meter tåganslutning för miljövänliga inleveranser. Det är även första gemensamma projektet vi gör tillsammans med CH Square, vilket vi hoppas blir ett långt och framgångsrikt samarbete, säger Johannes Gussander, vd Aditro Logistics i ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt stolta över att få genomföra denna etablering åt Aditro Logistics och stödja dem på deras fortsatta tillväxtresa. Vaggeryds geografiska läge med tillgång till järnvägsanslutning och goda framtida expansionsmöjligheter gör att det passar utmärkt för en modern och flexibel logistiketablering. Vi har haft en väldigt god och lösningsfokuserad dialog genom hela processen, och tillsammans med Aditro Logistics och Vaggeryds kommun har vi lyckats skapa en attraktiv lösning för alla inblandade parter, säger Alexander Söderberg, Partner i CH Square.

– Aditro Logistics etablering i Skillingaryd förstärker ytterligare kombiterminalen Båramos position som viktig aktör inom tåggodshantering i Norden och som inlandshamn, kommenterar Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun.