Biltema väljer DB Schenker

DB Schenker blir Biltemas nya transportpartner.

Biltema grundades i Linköping år 1963 och säljer produkter inom bland annat bil, bygg, båt och fritid. Totalt har företaget över 5000 anställda i hela världen. Från centrallagret i Halmstad koordineras varuleveranser till alla 150 Biltema-varuhus i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Biltema, som förut har samarbetat med Agility Logistics, förklarar bytet av transportpartner framförallt med en ökande tillväxt.

– För att vi ska kunna fortsätta att växa och utvecklas behöver vi ha samarbetspartners med moderna system och digitala lösningar och som har möjlighet att tillhandahålla den volym av distribution som vi är i behov av, det är något DB Schenker har. DB Schenker möter också våra krav på utrymmesoptimering vid transport, vilket i sin tur även minskar vår miljöpåverkan. Vi är säkra på att vår nya samarbetspartner har både kompetensen och engagemanget som krävs för att vi ska nå våra mål, säger Knut R. Svenningsen, koncernchef för Biltema i ett pressmeddelande.

Tyska logistikjätten DB Schenker har över 75 800 anställda på ca 2 000 platser runt om i världen. Med en moderniserad samordning säkerställer DB Schenker en effektivare och mer miljövänlig transportlösning som dessutom minskar Biltemas kostnader för sjöfrakt med 50 procent. 

– Vi är stolta över att vara ansvariga för Biltemas globala transporter, kommenterar Mats Grundius, CEO, Head of Cluster på Schenker AB i Sverige, Danmark och Island. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans kan fortsätta att utveckla logistiken och därigenom minska miljöpåverkan. I samverkan med Biltema ska vi fokusera på digitala lösningar och att kontinuerligt utveckla vår del av Biltemas distributionskedja.