Airmee når sex miljoner svenskar

Logtech-aktören Airmee adderade under förra månaden hemleveranser till ytterligare 700 000 personer i nio svenska städer: däribland Eskilstuna, Halmstad, Helsingborg, Karlstad, Trollhättan, Uddevalla och Örebro, och når därmed sex miljoner svenskar.

Airmee använder sig av kontrakterade åkerier som genomför leveranserna. En effekt av bolagets höga tillväxt är att flera av bolagets åkerier anställt fler och vuxit.

– Vi ser att användandet av våra tjänster ökat kraftigt senaste året och den trenden har fortsatt under 2021. Vi ser även att en av tre konsumenter väljer Airmee igen, redan inom ett par veckor. Det är så klart väldigt roligt och något vi är stolta över, och har bidragit till att vi är den högst betygsatta leveranstjänsten i Sverige idag, kommenterar Julian Lee, grundare och vd på Airmee, i ett pressmeddelande.

Tidigare i vår blev Airmee det första svenska företaget att gå med i Amazons och Global Optimisms ”The Climate Pledge” – ett åtagande att nå upp till Parisavtalets mål tio år tidigare och bli klimatneutrala till 2040. Bolaget kommer i år att genomföra alla sina transporter helt fossilfritt och 2022 planerar man att alla leveranser av mindre paket ska levereras emissionsfritt, alltså endast med eldrivna fordon. 2025 satsar företaget på att vara helt klimatpositivt.

Växte tredubbelt 2020

Airmee ökade sin omsättning från 29 miljoner SEK 2019 till 89 miljoner för 2020, en tillväxt som fortsatt även under 2021.

– Det senaste året har vi verkligen sett hur vår teknologi och operational excellence bidragit till att våra marginaler kraftigt förbättrats. Vi har fått det bevisat att logistik kan göras på ett helt annat och nytt sätt, till skillnad från hur traditionella aktörer agerar. Eftersom vi gör det på ett miljövänligare sätt är det självklart för oss att fortsätta i samma riktning och tempo framöver. Med en bevisad affärsmodell kan vi nu också fokusera på att fortsätta skala upp verksamheten geografiskt tillsammans med nya och existerande kunder, avslutar Elin Härén, CFO på Airmee.

Airmee tog tidigare under året in ca 150 MSEK och levererar för många av de största handlarna i Sverige som Apotea, H&M, Vetzoo, Snusbolaget och Åhléns.