Airmee tar in 160 miljoner

Airmee – som likt andra hemleveransaktörer växte enormt pandemiåret 2020 – tog in 160 miljoner SEK i en nyligen avslutad inversteringsrunda. Pengarna ska gå till fortsatt produktutveckling och expansion till nya marknader.

Airmee har växt rekordsnabbt och tredubblat antalet leveranser under 2020. För att fortsatt öka tillväxten har Airmee tagit in över 160 miljoner i en kraftigt övertecknad investeringsrunda. Med investeringen kommer Airmee att fortsätta produktutvecklingen och expandera till fler städer både i Sverige och Norden med sina emissionsfria leveranser.

– Vi är väldigt glada för det stora intresset för Airmee bland investerare som visar på hur mycket vi åstadkommit sedan vår lansering för bara tre år sedan. Vi har lett utvecklingen av emissionsfria snabba hemleveranser på den svenska marknaden med cyklar och elbilar och kommer fortsätta att skala upp det och vår tekniska plattform, kommenterar Julian Lee, vd och grundare av Airmee.

Ökad efterfrågan på last mile-tjänster

Sista-milen tjänster har sett en kraftig uppgång på grund av e-handelsboomen och Corona-pandemin. Under 2020 har Airmees leveranser tredubblats. Ett stort antal städer i Sverige och Norden ligger nu i expansionsplanen vilket förväntas bidra till en fortsatt kraftig tillväxt.

Bland Airmees kunder finns e-handlare som H&M, Apotea och Bygghemma. Airmee levererar sedan en tid tillbaka helt emissionsfritt med främst cyklar i stora delar av Stockholm.

– Under 2021 kommer samtliga av våra leveranser ske fossilfritt och vårt mål är att nästa år leverera helt emissionsfritt. E-handeln har bara börjat sin resa och kraven från konsumenter kommer snabbt höjas. Vi kommer därför även investera mycket i att utveckla våra produkter för att hela tiden ligga i framkant och höja ribban för vad en perfekt leveransupplevelse innebär, kommenterar Julian Lee.

En del av kapitalet kommer också användas för att köpa ut minoritetsägare i bolaget.